tirsdag den 26. marts 2013

10 Gode livsråd fra radiodoktoren Carsten V. Hansen. Sådan får du en godt og sundt liv.

10 gode råd til at leve længere, og mere lykkeligt liv.

1. Planlæg ordentligt, og vær så, hvor du er, med din fulde opmærksomhed. Så får du al den tid, du har brug for, og slipper for unødige bekymringer for fremtiden og ærgrelser over fortiden. Livet er her og nu, ikke i går eller i morgen. Men du er også nødt til at investere i din fremtid.

2. Få tingene gjort og vær realistisk med hensyn til, hvad du kan nå. Vælg at gøre det, der er vigtigt, og lad resten være uden at have dårlig samvittighed. Lav en liste over det, du vil nå. Lykkes det ikke, så overvej at slette de ting, som ikke er vigtige for dig eller andre. Ingen kan klare alt. Pas på med ikke at påtage dig for meget. Men heller ikke for lidt.


3. Sundhed er at ha’ det godt med din krop, dit sind, dine følelser, dine medmennesker, dit miljø, din kultur, dit arbejde og din sjæl. På trods af den modgang, vi alle vil komme ud for livet igennem, og som gør os til modne, forstående og medfølende mennesker. Men der skal investeres på en række felter, hvis du skal blive ved med at have det godt.


4. Får du det dårligt, så tænk over hvorfor,. Skriv ned, hvad det er, du føler er anderledes, og hvad du selv tror, årsagen kan være. Føler du dig ikke dødssyg, så lad være med at gå til læge de første 14 dage. 95 procent af alle bliver raske af sig selv i løbet af 14 dage, og så undgår du unødig medicin.


5. Er du efter 14 dage endnu ikke klar over, hvad der er galt, og hvorfor du har det dårligt, så snak først med din nærmeste ven eller veninde, og hvis det ikke hjælper dig videre, så gå til læge. Men husk at tage det, du har skrevet ned, med derhen. Det er brikkerne til det puslespil, der skal lægges henne hos lægen, så I sammen kan finde ud af, hvad der er galt, og hvorfor det er gået galt. Er i sammen nået til at finde ud af dette, så kommer dit næste, vigtige spørgsmål: Hvad kan jeg selv gøre for at blive rask eller for at komme til at leve godt med den sygdom, jeg ikke kan slippe af med igen?


6. Start hver morgen med at trække vejret dybt foran et åbent vindue. Så bliver dine lunger foldet ud, du får mere ilt i blodet og kan skabe den energi, du har brug for til den dejlige, nye dag, du er vågnet til. Tag så et vamt brusebad og slut af med et koldt. Ræk begge hænder i vejret og sig: ”Yes! Det bliver en dejlig dag i dag!”.


7. Tag 1-2 spiseskefulde af en sund olie og drik derefter et helt glas vand med en kvart teskefuld havsalt, for eksempel Himalayasalt.


8. Undgå tobaksrøg, da den vil skære af din livslængde og skade både dig og dine nærmeste utrolig meget. Husk, at dine børnebørn og oldebørn har brug for fornuftige gamle, når de ikke kan finde ud af, hvad der er vigtigt i livet. Og så er det synd, når de gamle har gasset sig selv, inden ungerne er store nok til at forstå, hvad der bliver sagt.

Indlæg af Carsten V. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar